Kako uštedeti prilikom kupovine odeće

Današnji svet mode se prosto utrkuje da na tržište iznese što više modela garderobe i modnih stilova. Nekada davno znalo se tačno kako se oblači zaposlena žena ili domaćica i bilo je malo odstupanja. Materjali su bili daleko kvalitetniji, i time trajniji, a krojačice su se nadmetale koja će sašiti praktičniji i elegantniji model. Zaposlene žene su obično imale dva do četiri kostima godišnje, u formi sakoa i suknje, i to je bilo dovoljno da ih učini sasvim pristojim za sve poslovne potrebe www.kreditos247.es.

Danas je uobičajeno da su vaši ormari prepunjeni garderobom, a da generalno mislite da nemate šta da obučete ili da je i to što imate odavno demodirano. Ovaj način razmišljanja donosi haos, večite dileme prilikom jutarnjeg spremanja i naravno finansijske troškove za redovne nove nabavke odeće. I tu bi trebalo da se ugledate na muškarce, čiji ormani su još uvek poprilično slobodni i njih ne dotiče toliko što za posao imaju nekoliko pari pantalona, jer znaju da suština poslovanja nije u praćenju mode. Naravno da je potrebno da predstavite sebe kao čistu i urednu osobu, ali nije potrebno da se stresirate i težite najnovijim modnim modelima.

Pogledajte recimo službenice po bankama koje moraju da nose neku vrstu poslovne uniforme. One imaju po dva para suknji i jedne pantalone koje uvek kombinuju sa interesantnim, ali klasičnim košuljama i jednim sakoom. I to je sasvim dovoljno da izgledaju vrlo lepo i odgovarajuće uslovima njihovog posla. Uz malo drugačiji nakit ili neku maramu kao ukras, modne greške nisu moguće.

Zato za izbor sopstvene poslovne garderobe možete da uložite malo veću svotu novca u kvalitetne i klasične modele, i da istovremeno uštedite tako što nećete rasipati novac na recimo najmodernije haljine koje posle jedne sezone nećete imati gde da obučete. Za sve ostale prilike i za žene koje nisu vezane za korporativni svet i obavezno biznis oblačenje, odlazak u radnje sa second hand garderobom može da bude pravo osveženje. Tamo uvek možete da pronađete večernju haljinu za odlaske na operu, prijem ili svadbu i da tako jeftino kupljenu haljinu prodate dalje ili prosto poklonite. Isto važi i za jeftine pamučne majice, džempere ili čak i sakoe.

Ako je vaša profesija slobodna, možete dane provoditi u vrlo udobnim, a trajnim i jeftinim panatlonama vojničkog stila ili farmerkama koje možete da kombinujete sa jeftinim duksericama. Ovo je sasvim prigodna garderoba za odlaske u grad, kupovine ili boravak u kući.

Što se donjeg veša tiče, kupujte samo nove stvari, ali to istovremeno ne mora da znači da će te stvari biti i skupe. Ono što je najčešća situacija ovde je da po skupljim radnjama prodaju veš lošijeg kvaliteta, a prave pamučne i udobne modele možete da nađete po jeftinijim prodavnicama ili čak i po pijacama. Nemojte davati bogatstvo na nešto što jeste brendirano, ali nije kvalitetno, jer se brend veša ne pokazuje u javnosti, ali se vaš osećaj udobnosti svakako vidi po vama 1500 € urgentes.

Ne dozvolite da vas sujeta vodi kroz svet mode, razmišljajte mudro i uspećete da uštedite veće sume novca samo razmišljajući ispravno o tome šta je važno i šta je udobno i kvalitetno, a jeftinije, u odnosu na skuplje i prolazno. I to je pravi način razmišljanja i stila.

Скорашњи чланци

Категорије